Новини

21.10.2015
Готівка стане невигідною вже до 2020 року
Готівка стане невигідною вже до 2020 року Протягом найближчих трьох-п'яти років інновації в платіжній індустрії вплинуть на бізнес-процеси. Реформування галузі змусить роздрібну торгівлю міняти фінансові звички. В іншому випадку їх чекають серйозні збитки. До такого висновку дійшли аналітики міжнародної консалтингової компанії CMSpi.

Вартість обслуговування готівкових платежів для торговців до 2020 року зросте на 50%. Це обумовлено декількома факторами: зростанням відсоткових ставок, прожиткового мінімуму, витратами на захист банкнот, наприклад, використанням пластику для друку купюр.

«Роздрібні торговці зіткнуться з падінням попиту на готівкові платежі, а також зростанням цін на прийом, зберігання і транспортування виручки в готівці», - зазначив Брендан Дойл, генеральний директор CMSpi. «У Банку Англії повідомили, що збільшать процентну ставку з 2,5% до 3%. Враховуючи те, що в середньому з моменту надходження грошей до каси рітейлера до їх транспортування в банк проходить 4,5 дні, вартість зберігання і транзиту значно зросте.

«Якщо торговці будуть частіше відвозити готівку в банк, витрати на інкасацію ще збільшать вартість обробки платежів», - пояснює Дойл. «Додамо до цього збільшення витрат на співробітників у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму і отримаємо збільшення вартості обробки одного готівкового платежу з 0,2% до 0,3% (від вартості покупки) для більшості великих підприємств роздрібної торгівлі».

Рітейлерам варто задуматися про те, як знизити витрати на обробку готівкових платежів вже сьогодні.

«У майбутньому акцент буде зроблений на ефективних і технологічних рішеннях», - додає Дойл. «Це означає, що для більшості великих компаній роздрібної торгівлі прийом і обробка платежів вже скоро буде виглядати зовсім інакше, ніж сьогодні».

Джерело: http://payspacemagazine.com/

Повернення до списку